Themafeest: Duizend-en-een-nacht

Voor ons twaalfenhalf-jarig huwelijksjubileum wilden we iets anders. De standaard hap-en-zuipfeesten, daar waren we eigenlijk wel een beetje klaar mee. Voor deze speciale gelegenheid wilden we graag een speciaal thema waardoor het speciaal zou worden.

Verschillende thema’s passeerden de revue: Après-ski, Maffia, Seventies, Eighties, Fout, nou ja, noem maar op. Een thema wat ons allebei wel aansprak was Duizend-en-een-nacht, lekker mysterieus.

De weken daarop probeerde we alles te regelen. We hielden het feest gewoon thuis dus we mochten alles zelf doen.

De aankleding was het uitdagendste van alles. We struinden alle kringloopwinkels af om goedkope Perzische tapijten te kopen die we dan op de grond zouden legen. Een aantal goedkope waterpijpen vielen er ook nog wel op de kop te tikken. Met de verlichting konden we ons hart ophalen. We tikten een aantal mooie Oosterse lampen op de kop (die maken nu onderdeel uit van onze standaard inrichting). De muziek was ook zo geregeld door Marokkaanse muziek via Spotify te streamen. De catering was van een lokale cateraar die uit het Midden-Oosten komt.

De avond zelf was super geslaagd. De gasten kwamen allemaal verkleed. Je zag de vreemdste dingen zoals buikdanspakjes, hoofddoeken, maar ook PLO-sjaals, sandalen en sloffen. Het was grappig om te zien dat iedereen een andere interpretatie heeft van Duizend-en-een-nacht. Al met al was het een ontzettend geslaagd feest waar iedereen nog lang over zal napraten. Een goed georganiseerd thema geeft toch net een andere dimensie aan een feest dan wanneer je niets doet. Een een twaalfenhalf-jarig huwelijksjubileum mag je toch net iets anders vieren dan een gewone verjaardag. Het leuke is dat je het speciaal kunt maken zonder dat het veel moeite of geld kost.  Gelukkig hebben we nog twaalf en eenhalf jaar om het volgende feest voor te bereiden. Ons vijfentwintigjarig huwelijksfeest moet dit feest natuurlijk overtreffen. Ik ben heel benieuwd wat dat wordt.

marokkaanse feesten