Creëer sfeer met verlichting

Stel je koopt een huis en richt het in met nieuwe dure meubels en snuisterijen. Het ziet er mooi en trendy uit en je bent er heel erg blij mee.

De kans is groot dat een aantal jaren later je zo gewend bent aan je inrichting dat je iets anders wilt. Het is mens eigen, we willen altijd iets anders. Je huis opnieuw inrichten wil je liever niet, de meubels waren duur zat en moeten als het even kan nog  een jaar of tien mee. Hoe kun je dan toch je inrichting een oppepper geven zonder dat het een vermogen kost?

Het is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Stel je had in eerste instantie een strakke Scandinavische inrichting. Deze kun je eigenlijk heel makkelijk omtoveren tot een inrichting in Oriëntaalse sfeer. Koop een aantal leuke Oriëntaalse tapijten en kleedjes en leg deze op de grond en op je meubels. Je kunt zelfs zover gaan dat je een groot kleed koopt die je bankt helemaal bedekt. Dan lijkt het meteen alsof je een nieuwe bank hebt. De kans is groot dat je huiskamer er eigenlijk meteen al heel anders uitziet. Zet hier en daar wat leuke Oriëntaalse snuisterijen ligt zoals kaarsenstandaard, olielampjes en beeldjes. Je kunt het geheel dan nog afmaken met Oriëntaalse verlichting. De keus is groot: Marokkaanse lampen, Egyptische lampen, Arabische lampen, het kan allemaal. Kijk wat het beste bij je kleden en andere snuisterijen past.

oosterse inrichting en decoratie

Et voilá, een heel anders uitziende kamer voor een fractie van de prijs van een hele nieuwe inrichting. Het voordeel is dat als je de nieuwe situatie niet mooi meer vindt, je dezelfde oefening weer kunt uitvoeren. Weinig moeite en toch heb je ineens iets heel anders met je kamer gedaan. Ik ben benieuwd wat je familie en kennissen ervan zeggen – Scandinavië en de Oriënt liggen qua stijl echt mijlen uit elkaar.